glass house

Shanghai, China – 2015

Taking advantage of what is already present to make a truly beautiful and contextually unique restaurant interior.

Located in Xintiandi, the old 2 story building needed to serve two restaurants. The original characteristics defined the location of each restaurant. A bright and accessible groundfloor seemed the perfect location for the glasshouse.

Naturally enforcing a white and bright space downstairs and a dark and moody upstairs.

Amazing daylight floods this ground floor space. Through the glass roof at the side. It’s a mood defining element. All this light makes us want to add green. Real green.

Can we make it feel like a garden or a real glass house? Making a white terrazzo floor. keeping it white and bright. Adding lots of different wood furniture pieces, different shapes and sizes of tables, loosely placed elements of reclaimed wood and lots of hanging green make this a casual and light dining experience.

Client: GAIA
Completed: 2015
Size: 350 sqm
Design Team: Wendy Saunders, Vincent de Graaf, Byungmin Jeon, ZhaoLei, Shelley Mock